Stichting Spotlights organiseert het Fries Scholenkampioenschap Muurkaatsen & Baseball5. En ook jouw school kan daaraan, gratis, meedoen!

Muurkaatsen is een officiële kaatsvariant en speel je 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Het is een snel spel, waar je zomaar verslingerd aan raakt!

Baseball5 is een spannend en attractief teamspel. Het is een eenvoudig te spelen kaatsvariant van honk- en softbal. Super dynamisch en bijzonder origineel.

Deelname aan het Fries Scholenkampioenschap Muurkaatsen & Baseball5 is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar en, mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân, gratis voor scholen door de hele provincie.

De spelvormen worden voorafgaand aan het spelen uitgelegd en de spellen worden onder vakkundige begeleiding gespeeld, dus meedoen is leuk en geschikt voor iedereen!

We organiseren voorrondes in verschillende regio’s en spelen op 20 oktober een heuse finale om het Fries Scholenkampioenschap in beide spelvarianten, waar teams van de deelnemende scholen in hun eigen leeftijdsgroep om het kampioenschap strijden!

Dat willen jullie toch ook?! Doen jullie mee? Als gymles, als (onderdeel van een) sportdag of als extra sportactiviteit.