Evenementen

Hieronder vind je een greep uit een aantal evenementen welke Stichting Spotlights in de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

Deze evenementen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Fryslân, enkele gemeenten (m.n. gemeente Leeuwarden), fondsbijdragen door diverse partijen en de opbrengst uit eigen evenementen, zoals de wandeltochten.

Wil je één van onderstaande evenementen of een eigen maatwerk evenement als school, club, buurtvereniging, gemeente, bedrijf of vriendengroep bij jullie laten plaatsvinden, neem dan contact op met Marcel Weijers (06-333 535 96) om de mogelijkheden te bespreken.

Damjen Frysk Spul; voor creatieve denkers!

Tussen half oktober en eind november 2022 organiseerde Helpend Handje i.s.m. Stichting Spotlights 12 edities van Damjen Frysk Spul, oftewel Fries Dammen, door heel Fryslân.

Spelenderwijs maakte je, onder vakkundige leiding en begeleiding, kennis met de specifieke regels van deze typisch Friese sport en speelde je op de standaard damborden en op de XL damborden en deed je mee aan Levend Dammen op onze extra grote spelborden!

Stichting Spotlights organiseerde in de eerste, de tweede en de zesde week van de zomervakantie Simmer Splash 2022;
een spectaculair evenement met waterspelen voor alle kinderen in (de gemeente) Leeuwarden tussen de 6 en 16 jaar.

Ga jij in de Waterroller of de Waterloopballen, over de unieke Watersurvivalbaan of ‘bedwing’ je de grote glijbaan!?

Deelname was mede dankzij een bijdrage van Stichting HVS, Het Nieuwe Stadsweeshuis, het Old Burger Weeshuis en de wandelaars van AsUgo weer helemaal gratis!

In juni en juli 2022 organiseerde Stichting Spotlights 7 edities van het evenement Fierljeppen & Muurkaatsen door heel Fryslân!

Deelname aan het evenement was bedoeld voor kinderen tussen de 9 en 16 jaar en, dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân, gratis voor alle kinderen uit de hele provincie.

Het is niet nodig de sport al (een beetje of meer dan een beetje) te kunnen, want we sporten op ieders eigen niveau onder vakkundige begeleiding op onze unieke Opblaasbare Fierljepbaan en onze originele Mobiele Kaatsmuur.

Helpend Handje organiseerde i.s.m. Stichting Spotlights Featsen & Keatsen

Featsen & Keatsen zijn attractieve en – door de opzet van het evenement met vakkundige uitleg – toegankelijke teamsporten en leuk voor iedereen!

Deelname was nadrukkelijk bedoeld voor (teams van) jong en oud en dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân op basis van beschikbaarheid, gratis voor clubs of teams in de hele provincie.

Featsen is de voetbalvariant van kaatsen. Het is een originele spelvorm en een goede opmaat naar het ‘gewone’ kaatsen. Keatsen wordt gespeeld volgens de bekende wijze; met de hand.

Op een editie van het evenement maakte je spelenderwijs kennis met het spelen van beide spelvormen en de regels. De speluitleg en het wedstrijd-/speelelement werden afgestemd op het niveau van de deelnemers, waarbij het spelplezier en het onderlinge contact voorop staat. Op het evenement deden de deelnemers in de vorm van een workshop (uitleg) en toernooi mee aan beide spelvormen.

In oktober, november en december werden er, onder begeleiding van Stichting Spotlights, edities gespeeld bij clubs door heel Fryslân.

Stichting Spotlights organiseerde op 20 oktober TRENDSPORTEN bij Sportwijk Nijlân in Leeuwarden

Trendsporten zijn bijzondere sporten! Sporten die je (nog) niet zo vaak ziet. Die je misschien wel eens op YouTube of TikTok voorbij hebt zien komen… En die jij nu zomaar kunt spelen!!!

Doe mee met Spikeball, Fhuttle & Bounceball! Je zult zien hoe snel je het leert en hoe leuk de spellen zijn!

Deelname is bedoeld voor (teams van) van jong en al wat ouder en dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis voor clubs of teams van familie, vrienden en/of buren uit de hele gemeente.

Op het evenement maak je spelenderwijs kennis met de regels van het spel en het spelen ervan, waarbij het spelplezier en het onderlinge contact voorop staat. Het evenement wordt afgesloten met een onderling toernooi.

Op 20 oktober organiseerde Helpend Handje i.s.m. Stichting Spotlights het evenement FEATSEN bij Sportwijk Nijlân in Leeuwarden

Featsen is de voetbalvariant van kaatsen. Het is een bijzondere, attractieve en – door de opzet van het evenement met vakkundige uitleg – toegankelijke teamsport en leuk voor iedereen!

Deelname is nadrukkelijk bedoeld voor (teams van) van jong en oud en dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis voor clubs of teams van familie, vrienden en/of buren uit de hele gemeente.

Op het evenement maak je spelenderwijs kennis met de regels van het spel en het spelen ervan. De speluitleg en de wedstrijden worden afgestemd op het niveau van de deelnemers, waarbij het spelplezier en het onderlinge contact voorop staat. Het evenement wordt afgesloten met een onderling toernooi.

Stichting Spotlights organiseerde het Leeuwarder Scholentoernooi Baseball5

Baseball5 is een attractief en toegankelijk teamspel en leuk voor iedereen! Het is een eenvoudig te spelen combinatie van kaatsen en honk-/softbal. Super dynamisch en bijzonder origineel.

Deelname aan het Leeuwarder Scholentoernooi Baseball5 is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en, dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden, gratis voor alle basisscholen in de stad en omliggende dorpen van de gemeente.

Stichting Spotlights organiseerde het Fries Scholenkampioenschap Muurkaatsen & Baseball5. En ook jouw school kon daaraan, gratis, meedoen!

Muurkaatsen is een officiële kaatsvariant en speel je 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Het is een snel spel, waar je zomaar verslingerd aan raakt!

Baseball5 is een spannend en attractief teamspel. Het is een eenvoudig te spelen kaatsvariant van honk- en softbal. Super dynamisch en bijzonder origineel.

Stichting Spotlights organiseerde in de tweede en de zesde week van de zomervakantie Simmer Splash 2021;
een spectaculair evenement voor alle kinderen in Grou tussen de 4 en 16 jaar.

Slingeren op de Touwslingerbaan (met zwembad!), Funtubes en Waterloopballen en een Zorbhelling en Waterglijbaan! En voor de allerkleinsten natuurlijk een leuk Springkussen!

Op 15 mei organiseerde Helpend Handje i.s.m. Stichting Spotlights het Fuotbal Festijn bij Sportwijk Nijlân in Leeuwarden

Bij het Fuotbal Festijn kon je meedoen aan Levend Tafelvoetbal, Zitvoetbal en Voetvolley. We speelden op ons bijzondere en vooral grote opblaasbare voetbalveld. Dat gaf een extra dimensie aan het spel!

Deelname aan het Fuotbal Festijn was bedoeld en leuk voor jong & al wat ouder en, dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden, gratis voor alle deelnemers uit de stad en omliggende dorpen van de gemeente.

Op 1 mei organiseerde Stichting Spotlights het Leeuwarder Dagtoernooi Knotshockey bij Sportwijk Nijlân in Leeuwarden

Knotshockey is een dynamisch, attractief en toegankelijk spel en leuk voor iedereen! De wedstrijden worden gespeeld in onze originele pannakooi, waarin het spel 3 tegen 3 wordt gespeeld.

Deelname aan Knotshockey is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar en, dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden, gratis voor alle kinderen uit de stad en omliggende dorpen van de gemeente.

Op 17 april organiseerde Stichting Spotlights Muurkaatsen bij Sportwijk Nijlân in Leeuwarden

Muurkaatsen is een officiële kaatsvariant en speel je 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Snel aan te leren en leuk voor iedereen! We spelen het spel op onder vakkundige begeleiding op onze originele mobiele kaatsmuur. Het is een snel spel, waar je zomaar verslingerd aan raakt!

Deelname aan Muurkaatsen is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar en, dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden, gratis voor alle kinderen uit de stad en omliggende dorpen van de gemeente.

Friese Sporten

In 2020 organiseerde Stichting Spotlights 8 edities van Damjen Frysk Spul & Fierljeppen voor basisschoolkinderen (midden- en bovenbouw) door heel Fryslân.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met deze 2 actieve Friese Sporten.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân was deelname voor scholen wederom gratis.

In 2019 organiseerde Stichting Spotlights 12 edities van Damjen Frysk Spul & Keatsen voor basisschoolkinderen (midden- en bovenbouw) door heel Fryslân, waarvan 3 bijzondere edities voor het speciaal basisonderwijs.

Voorafgaand aan het evenement hebben alle basisscholen in de provincie een uitgebreide brochure als opmaat naar het evenement ontvangen.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met deze 2 actieve Friese Sporten.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân en het Special Sporters Fonds was deelname voor scholen gratis.

In 2018 en in 2019 organiseerde Stichting Spotlights in totaal 11 edities van de Fryske Sportatlon voor basisschoolkinderen (tussen 9 en 12 jaar) in Fryslân.

Voorafgaand aan de sportdagen ontvingen alle basisscholen in de provincie het promotieboek van de Fryske Sportatlon als opmaat naar de 11 evenementen en met meer informatie over de sporten in het algemeen en de inhoud van de dag in het bijzonder.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden voor de editie van hun keuze en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met de 6 fantastische Friese Sporten; Fries Dammen, Schaatsen, Fierljeppen, Kaatsen, Skûtsjesilen en Paardensport.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân (2018) en Het Nieuwe Stads Weeshuis (2019) was deelname aan dit unieke evenement gratis!

Friese Cultuur

In het najaar van 2019 organiseerde Stichting Spotlights meerdere edities van Jim Fryske Stim & Jim Fryske Hân. Een evenement bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en nadrukkelijk ook hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes en bij Jim Fryske Hân staan Friese plaatjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal.

Deelnemers konden, onder vakkundige begeleiding van onze specialisten, al zingend of schilderend hun creativiteit kwijt!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen en hun begeleiders en dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

In december 2018 organiseerde Stichting Spotlights 4 edities van Jim Fryske Stim voor kinderen vanaf 8 jaar en hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes, gedichten en versjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal. En kinderen konden ze laten horen. Zingend of als gesproken voordracht. Wat ze wilden!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen vanaf 8 jaar die mee wilden doen en deelname was mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

En dan nog wat…

Simmer Splash

Stichting Spotlights organiseerde op de laatste 4 dinsdagen van de zomervakantie 2020 Simmer Splash; een spectaculair evenement voor alle kinderen in Grou tussen de 4 en 16 jaar.

Durfde jij van de Zorb Helling (8-16 jr), ging je in de Waterloopbal (6-16 jr) of chillde je in ons zwembad (4-6 jr met ouder)?

Deelname was dankzij een bijdrage van Stichting HVS helemaal gratis!

Disc Golf & Vloerbasket

Helpend Handje organiseerde i.s.m. Stichting Spotlights op 10 oktober 2020 Discgolf & Vloerbasket; een leuk en sportief evenement voor ieder niveau en alle leeftijden.

Het gezellige toernooi evenement was bedoeld en geschikt voor deelname door groepjes vrienden, maar juist ook voor families, waarbij spelplezier voorop stond en deelname geschikt voor iedereen was.

En meedoen was dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden helemaal gratis!

Knotshockey

Stichting Spotlights organiseerde in september en oktober 2020 het Leeuwarder Scholentoernooi Knotshockey. Het toernooi bestond uit voorrondes bij scholen in de gemeente en een centrale finale op 11 oktober.

Knotshockey is een dynamisch, attractief en toegankelijk spel en leuk voor iedereen! De wedstrijden werden gespeeld in onze eigen pannakooi, in teams van 3 tegen 3.

Deelname was gratis en mogelijk voor alle basisscholen in de gemeente Leeuwarden en bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Fiets & Wandeldobbeltocht

Helpend Handje organiseerde op 26 september 2020 i.s.m. Stichting Spotlights de
Fiets & Wandel Dobbeltocht!

Deelnemers dobbelden zich al lopend of fietsend een weg langs 6 unieke spellen!

Iedere buurtgenoot kon meedoen met een aantal bijzondere en originele sporten & spellen, deelname was geschikt voor alle leeftijden en niveaus, dus voor iedereen.

En meedoen was dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden weer helemaal gratis!

Obstacle Run

Stichting Spotlights organiseerde op 12 september 2020 de Family Obstacle Run!
Rennen, springen, klimmen en klauteren voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar én hun ouders/verzorgers.

Deelnemers konden samen met hun papa, mama, oom, tante, buurman, buurvrouw of zelfs opa of oma de uitdaging op ons bijzonder en spannend parcours aan gaan. En als die niet durfden met een grote broer of zus, neef of nicht, buurjongen of buurmeisje.

Deelname was gratis dankzij een bijdrage van Stichting HVS en de gemeente Leeuwarden en mogelijk voor alle kinderen die mee wilden doen. Groot en klein!

Pannapower

Stichting Spotlights organiseerde in de herfstvakantie van 2019 en 2020 het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

De wedstrijden werden gespeeld in een originele pannakooi, waarin je je tegenstander met ‘tricks & skills’ te slim af moet zijn.

Er waren voorrondes door heel de gemeente Leeuwarden. De winnaars van de voorrondes plaatsten zich voor de finale, waarbij ze in hun leeftijdsklassen speelden voor het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal!

Deelname was, door een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis en mogelijk voor alle jongens en meisjes die mee willen doen.

Wandel je mee?!

Met enige regelmaat organiseert Stichting Spotlights kleinschalige wandeltochten met wandelafstanden van 10, 15, 21 én zelfs 30 en 42 kilometer door Fryslân.

De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan Stichting Spotlights t.b.v. organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding.

Een overzicht van de eerstvolgende wandeltochten en de inschrijfmogelijkheid staat op www.asugo.nl

En nog wat meer….