Eerdere evenementen

Hieronder vind je een overzicht van een groot aantal evenementen welke Stichting Spotlights in de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

Deze evenementen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Fryslân, enkele gemeenten (m.n. gemeente Leeuwarden), fondsbijdragen door diverse partijen en de opbrengst uit eigen evenementen, zoals de wandeltochten.

Wil je één van onderstaande evenementen of een eigen maatwerk evenement als school, club, buurtvereniging, gemeente, bedrijf of vriendengroep bij jullie laten plaatsvinden, neem dan contact op met Marcel Weijers (06-333 535 96) om de mogelijkheden te bespreken.

Friese Sporten

In 2020 organiseerde Stichting Spotlights 8 edities van Damjen Frysk Spul & Fierljeppen voor basisschoolkinderen (midden- en bovenbouw) door heel Fryslân.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met deze 2 actieve Friese Sporten.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân was deelname voor scholen wederom gratis.

In 2019 organiseerde Stichting Spotlights 12 edities van Damjen Frysk Spul & Keatsen voor basisschoolkinderen (midden- en bovenbouw) door heel Fryslân, waarvan 3 bijzondere edities voor het speciaal basisonderwijs.

Voorafgaand aan het evenement hebben alle basisscholen in de provincie een uitgebreide brochure als opmaat naar het evenement ontvangen.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met deze 2 actieve Friese Sporten.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân en het Special Sporters Fonds was deelname voor scholen gratis.

In 2018 en in 2019 organiseerde Stichting Spotlights in totaal 11 edities van de Fryske Sportatlon voor basisschoolkinderen (tussen 9 en 12 jaar) in Fryslân.

Voorafgaand aan de sportdagen ontvingen alle basisscholen in de provincie het promotieboek van de Fryske Sportatlon als opmaat naar de 11 evenementen en met meer informatie over de sporten in het algemeen en de inhoud van de dag in het bijzonder.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden voor de editie van hun keuze en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met de 6 fantastische Friese Sporten; Fries Dammen, Schaatsen, Fierljeppen, Kaatsen, Skûtsjesilen en Paardensport.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân (2018) en Het Nieuwe Stads Weeshuis (2019) was deelname aan dit unieke evenement gratis!

Friese Cultuur

In het najaar van 2019 organiseerde Stichting Spotlights meerdere edities van Jim Fryske Stim & Jim Fryske Hân. Een evenement bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en nadrukkelijk ook hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes en bij Jim Fryske Hân staan Friese plaatjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal.

Deelnemers konden, onder vakkundige begeleiding van onze specialisten, al zingend of schilderend hun creativiteit kwijt!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen en hun begeleiders en dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

In december 2018 organiseerde Stichting Spotlights 4 edities van Jim Fryske Stim voor kinderen vanaf 8 jaar en hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes, gedichten en versjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal. En kinderen konden ze laten horen. Zingend of als gesproken voordracht. Wat ze wilden!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen vanaf 8 jaar die mee wilden doen en deelname was mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

En dan nog wat…

Simmer Splash

Stichting Spotlights organiseerde op de laatste 4 dinsdagen van de zomervakantie 2020 Simmer Splash; een spectaculair evenement voor alle kinderen in Grou tussen de 4 en 16 jaar.

Durfde jij van de Zorb Helling (8-16 jr), ging je in de Waterloopbal (6-16 jr) of chillde je in ons zwembad (4-6 jr met ouder)?

Deelname was dankzij een bijdrage van Stichting HVS helemaal gratis!

Knotshockey

Stichting Spotlights organiseerde in september en oktober 2020 het Leeuwarder Scholentoernooi Knotshockey. Het toernooi bestond uit voorrondes bij scholen in de gemeente en een centrale finale op 11 oktober.

Knotshockey is een dynamisch, attractief en toegankelijk spel en leuk voor iedereen! De wedstrijden werden gespeeld in onze eigen pannakooi, in teams van 3 tegen 3.

Deelname was gratis en mogelijk voor alle basisscholen in de gemeente Leeuwarden en bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Obstacle Run

Stichting Spotlights organiseerde op 12 september 2020 de Family Obstacle Run!
Rennen, springen, klimmen en klauteren voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar én hun ouders/verzorgers.

Deelnemers konden samen met hun papa, mama, oom, tante, buurman, buurvrouw of zelfs opa of oma de uitdaging op ons bijzonder en spannend parcours aan gaan. En als die niet durfden met een grote broer of zus, neef of nicht, buurjongen of buurmeisje.

Deelname was gratis dankzij een bijdrage van Stichting HVS en de gemeente Leeuwarden en mogelijk voor alle kinderen die mee wilden doen. Groot en klein!

Pannapower

Stichting Spotlights organiseerde in de herfstvakantie van 2019 en 2020 het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

De wedstrijden werden gespeeld in een originele pannakooi, waarin je je tegenstander met ‘tricks & skills’ te slim af moet zijn.

Er waren voorrondes door heel de gemeente Leeuwarden. De winnaars van de voorrondes plaatsten zich voor de finale, waarbij ze in hun leeftijdsklassen speelden voor het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal!

Deelname was, door een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis en mogelijk voor alle jongens en meisjes die mee willen doen.

Wandel je mee?!

Met enige regelmaat organiseert Stichting Spotlights kleinschalige wandeltochten met wandelafstanden van 10, 15, 21 én zelfs 30 en 42 kilometer door Fryslân.

De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan Stichting Spotlights t.b.v. organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding.

Een overzicht van de eerstvolgende wandeltochten en de inschrijfmogelijkheid staat op www.asugo.nl

Meer….