SDe Buurkuier Wandelgroep; voor iedereen die graag wil wandelen!
De Buurkuier Wandelgroep van Helpend Handje is bedoeld en geschikt voor iedereen die graag wil wandelen.
Alleen of met een groep(je).

In de Buurkuier Wandelgroep worden regelmatig wandelevenementen en wandelchallenges in de eigen gemeente, plaats, buurt of wijk georganiseerd. De routes van deze tochten en challenges brengen je op verrassende plekken in je eigen omgeving!

Deelname aan de Buurkuier Wandelgroep is een eenvoudige manier om actief bezig te zijn, draagt bij aan een gezonde levensstijl, is voor alle leeftijden en is vooral ook heel gezellig.

Afhankelijk van een bijdrage van een gemeente waar een Buurkuier Wandelgroep actief is, is deelname gratis of tegen een kleine vergoeding. In het overzicht van deelnemende gemeentes en plaatsen staan de mogelijkheden en voorwaarden vermeld.

Wil je je voor deelname aan een Buurkuier Wandelgroep aanmelden? Dat kan via de button hieronder.

Leeuwarden, maart-mei / sept-nov 2021

De Leeuwarder Buurkuier Wandelgroep is een ‘on- en offline wandelgemeenschap’, waarbij deelnemers doorlopend gebruik kunnen maken van een wandel-app om vooraf uitgewerkte wandelroutes en wandelchallenges te kiezen en op een geschikt moment te gaan lopen.

Het is de doelstelling van de Leeuwarder Buurkuier Wandelgroep om mensen op een laagdrempelige manier actief bezig te laten zijn en daarmee bij te dragen aan een gezonde(re) levensstijl en het bevorderen van onderling sociaal contact.

En naast het ‘fysieke’ aspect heeft de Leeuwarden Buurkuier Wandelgroep ook een sociale functie; deelnemers kunnen onderling contact maken en onderhouden en hun wandelervaringen en -routes met elkaar delen.

In de maanden maart, april & mei en september, oktober & november worden door heel de gemeente Leeuwarden wandelroutes uitgezet en wandelchallenges opgezet.

In totaal gaat het in de geplande periodes om 26 wandeldagen door de stad en de dorpen eromheen, waar iedereen aan mee kan doen. De routes en challenges zijn geschikt voor zowel de beginnende als de geoefende deelnemer, elke deelnemer bepaalt zelf aan hoeveel edities/challenges ze mee willen doen en deelname wordt beloond met een leuke herinnering.

Deelname wordt geregistreerd middels onze unieke wandelapp, waarin routes worden klaargezet en kunnen worden gelopen, maar om deelname voor iedereen (ook zonder smartphone) mogelijk te maken worden de routes ook ‘op papier’ ter beschikking gesteld.

En deelname aan de Leeuwarder Buurkuier Wandelgroep is dankzij een bijdrage van de gemeente gratis ongeacht het aantal deelnemers!

Wil je je voor deelname aan de Leeuwarder Buurkuier Wandelgroep aanmelden? Dat kan via de button hieronder.