Komende evenementen

Stichting Spotlights organiseert in de herfstvakantie het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

De wedstrijden worden gespeeld in een originele pannakooi, waarin je je tegenstander met ‘tricks & skills’ te slim af moet zijn.

Er zijn voorrondes door heel de gemeente Leeuwarden. De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor de finale op 27 oktober, waarbij ze spelen voor het Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal!

Deelname is, door een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis en mogelijk voor alle jongens en meisjes die mee willen doen.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via de button hieronder voor de editie van je keuze. Elke editie begint om 11 uur en duurt tot 1 uur. Bij veel deelname is er een extra voorronde tussen 1 uur en 3 uur. Na inschrijving ontvang je een paar dagen voor het toernooi via mail meer informatie.

Aanmelden Leeuwarder Kampioenschap Pannavoetbal

In november 2019 organiseert Stichting Spotlights 5 edities van Jim Fryske Stim & Jim Fryske Hân. Dit evenement is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en nadrukkelijk ook hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes en bij Jim Fryske Hân staan Friese plaatjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal. Deelnemers kunnen, onder vakkundige begeleiding van specialisten, hun creativiteit al zingend of schilderend kwijt!

Elke editie van Jim Fryske Stim is vrij toegankelijk voor alle kinderen en hun begeleiders (heb je geen opa/pake of oma/beppe ‘in de buurt, neem dan gerust iemand anders mee) dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

Alle basisscholen in Fryslân ontvangen informatie over de mogelijkheid tot deelname en inschrijven kan via de button hieronder. Na aanmelding (van je school) nemen we dan zo snel mogelijk contact met je op om het evenement te plannen.

Aanmelden Jim Fryske Stim & Jim Fryske Hân

Eerdere evenementen

Aanmelden voor een gratis editie van een eerder evenement is helaas niet mogelijk, maar wil je één van de evenementen toch graag op je school laten plaatsvinden, neem dan contact op met Marcel Weijers (06-333 535 96) om de mogelijkheden te bespreken.

In 2019 organiseerde Stichting Spotlights 12 edities van Damjen Frysk Spul & Keatsen voor basisschoolkinderen (midden- en bovenbouw) door heel Fryslân, waarvan 3 bijzondere edities voor het speciaal basisonderwijs.

Voorafgaand aan het evenement hebben alle basisscholen in de provincie een uitgebreide brochure als opmaat naar het evenement ontvangen.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met deze 2 actieve Friese Sporten.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân en het Spcial Sporters Fonds was deelname voor scholen gratis.

In 2018 en in 2019 organiseerde Stichting Spotlights in totaal 11 edities van de Fryske Sportatlon voor basisschoolkinderen (tussen 9 en 12 jaar) in Fryslân.

Voorafgaand aan de sportdagen ontvingen alle basisscholen in de provincie het promotieboek van de Fryske Sportatlon als opmaat naar de 11 evenementen en met meer informatie over de sporten in het algemeen en de inhoud van de dag in het bijzonder.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden voor de editie van hun keuze en de leerlingen met hun deelname onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met de 6 fantastische Friese Sporten; Fries Dammen, Schaatsen, Fierljeppen, Kaatsen, Skûtsjesilen en Paardensport.

En mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân (2018) en Het Nieuwe Stads Weeshuis (2019) was deelname aan dit unieke evenement gratis!

In december 2018 organiseerde Stichting Spotlights 4 edities van Jim Fryske Stim voor kinderen vanaf 8 jaar en hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes, gedichten en versjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal. En kinderen kunnen ze laten horen. Zingend of als gesproken voordracht. Wat ze willen!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen vanaf 8 jaar die mee wilden doen en deelname was mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.