Onze Evenementen2018-12-27T09:45:09+00:00

1e Heerenveenster Winter Wandeltocht

OOp 26 januari 2019 organiseert Stichting Spotlights de 1e Heerenveenster Winter Wandeltocht. Een leuke en afwisselende tocht voor jong & oud met meerdere wandelafstanden: 5, 10 en 15 kilometer en een fotopuzzeltocht van 2,5 kilometer speciaal voor kinderen en hun ouders/verzorgers.

De opbrengst van deelname aan de wandelroute komt ten goede aan Stichting Spotlights t.b.v. organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding en Villa Joep voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

Na de tocht is er nog volop gezelligheid in het Museumcafé Belvédère en de mogelijkheid voor alle wandelaars om nog wat na te genieten onder het genot van een drankje en een hapje.

Meer info en aanmelden

In december organiseerde Stichting Spotlights 4 edities van Jim Fryske Stim voor kinderen vanaf 8 jaar en hun opa’s/pakes en oma’s/beppes.

Bij Jim Fryske Stim staan Friese liedjes, gedichten en versjes als onderdeel van het rijke Fryske Culturele Erfgoed centraal. En kinderen kunnen ze laten horen. Zingend of als gesproken voordracht. Wat ze willen!

Elke editie van Jim Fryske Stim was vrij toegankelijk voor alle kinderen vanaf 8 jaar die mee wilden doen en deelname was mede dankzij een bijdrage van de provincie Fryslân gratis.

In september en oktober organiseerde Stichting Spotlights 6 edities van de Fryske Sportatlon voor basisschoolkinderen in Fryslân. En mede dankzij een bijdrage van de provincie was deelname aan dit unieke evenement gratis!

Voorafgaand aan de sportdagen in de provincie ontvingen alle basisscholen in heel Fryslân het promotieboek van de Friese Sporten en de Fryske Sportatlon als opmaat naar de 6 evenementen en met meer informatie over de sporten in het algemeen en de inhoud van de dag in het bijzonder.

Scholen die mee wilden doen konden zich aanmelden voor de editie van hun keuze en hebben de leerlingen onder vakkundige begeleiding kennis laten maken met de 6 fantastische Friese Sporten; Fries Dammen, Schaatsen, Fierljeppen, Kaatsen, Skûtsjesilen en Paardensport.

Voor je school of vereniging

Stichting Spotlights biedt scholen en verenigingen de mogelijkheid mee te doen aan bijzondere verkoopacties en unieke sponsorlopen!
Op deze manier is het voor de school of vereniging mogelijk geld te verdienen voor leuke extra activiteiten voor leerlingen of leden.

Deelname aan een verkoopactie of sponsorloop is gratis en kan worden geregeld door een bestuur of- directie, ouderraad of activiteitencommissie, maar ook door ouders en kinderen zelf.

Je Verkoopactie
Je Sponsorloop