De Buurkuier 4-daagse

Tussen begin november en eind december organiseert Stichting Spotlights i.s.m. Helpend Handje Buurkuier Leeuwarden!

Buurkuier is een bijzondere wandelvierdaagse in 5 stadsdelen in Leeuwarden en 3 omliggende dorpen, leuk voor het hele gezin en met beloning voor alle deelnemers!

Een Fotopuzzeltocht, een Volg de Lijn-route, een uitgeschreven Wandeltocht en je eigen route, waarbij jij ons, in een fotowedstrijd, de mooiste plekjes in je buurt laat zien!

De routes van de editie(s) van je keuze worden in je persoonlijke omgeving (digitaal) beschikbaar gesteld op onze unieke, eenvoudig te gebruiken wandel-app*, je en mag zelf kiezen aan hoeveel en welke edities je meedoet en je loopt op momenten dat het je uitkomt. Volledig Corona-proof dus.

*deelnemers die niet over een smartphone beschikken of liever ‘van papier’ lopen, krijgen de routes desgewenst gemaild.

Deelname aan Buurkuier is dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden volledig gratis! Schrijf je snel in via de link in de button hieronder en we sturen je snel de verdere informatie toe.

Doe je mee?!

Buurkuier en de Wandelapp

Deelname aan Buurkuier is helemaal gratis en vrijblijvend. Je bepaalt zelf welke edities je wilt lopen en wanneer je loopt. Als je je aanmeldt zetten wij de gekozen routes voor je klaar in de persoonlijke omgeving van onze wandelapp.

Per editie zijn er 3 routes al uitgewerkt, de fotopuzzeltocht, de volg de lijn-route en uitgeschreven wandeltocht en maak je de vierde route helemaal zelf. Na inschrijving sturen we je een beschrijving van de werking van de app, zodat je deze tijdens de Buurkuier kunt gebruiken.

De Wandelapp en de beloning(en)

Een editie van Buurkuier bestaat uit 4 tochten / routes, een 4-daagse dus. Als je alle routes van een editie hebt gelopen ontvang je daarvoor een leuke beloning! En loop je meer edities, dan word je uiteraard daarnaar beloond.

Gebruik van de app geeft ons de mogelijkheid te zien wat jij gelopen hebt en je dus passend te belonen voor je deelname. En gebruik van de app geeft jou de mogelijkheid op een laagdrempelige manier mee te doen aan een bijzonder leuk evenement.

Fotopuzzeltocht
Bij de fotopuzzeltocht verschijnen in het kaartje bolletjes met foto’s en aanwijzingen van hoe de route loopt. Vind je de foto’s en volg je de aanwijzingen op, dan kom je zeker weer terug waar je begonnen bent.

Volg de lijn-route
Bij de volg de lijn-route zie je je verplaatsing op de kaart. Eigenlijk kun je natuurlijk niet fout lopen als je het lijntje keurig blijft volgen. En als je je route op de kaart een beetje vooruit kijkt, heb je tijd en gelegenheid zat ook van je omgeving te genieten!

Uitgeschreven Wandeltocht
Bij de uitgeschreven wandeltocht vind je bij het startpunt op de kaart een bolletje met informatie. Informatie die je door de route leidt als je de aanwijzingen volgt. De aanwijzingen geven punt voor punt aan hoe je de route moet lopen en zo kom je vanzelf weer terug bij af…

Je eigen route
Bij je eigen route laat je ons de mooiste plekjes uit jouw buurt zien. Je bepaalt zelf hoe lang je route wordt en stuurt ons via de app foto’s van een bijzonder gebouw, een mooie boom, een prachtige lucht of natuurlijk van jullie zelf!

We wensen je veel wandelplezier!

Doe je mee?!

Buurkuier Veelgestelde Vragen

Zijn er aan deelname aan Buurkuier kosten verbonden?
Nee, deelname is mede dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis.

Is deelname aan Buurkuier geschikt voor jong & oud?
Jazeker, de routes zijn geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen, maar ook voor ‘doorgewinterde’ wandelaars.

Hoe lang zijn de routes?
De fotopuzzeltocht is ong. 2,5km, de volg de lijn-route ong. 3km, de uitgeschreven wandeltocht ong. 5km en de lengte van je eigen route bepaal je zelf.

Moet ik alle routes van een gekozen editie lopen?
Het is wel zo leuk als je alle 4 de routes loopt van een editie loopt, maar je moet natuurlijk niks.

Mag ik voor deelname aan meerdere edities kiezen?
Je mag zoveel edities kiezen als je wil, zolang je ze in de beschikbare tijd kunt lopen.

Hoe lang mag ik over een editie van Buurkuier doen?
Er zijn vanaf start tot eind 50 wandeldagen en je bepaalt zelf wanneer je loopt.

Moet ik 4 dagen achter elkaar lopen?
Je mag zelf weten wanneer je welke route loopt, met of zonder dagen ertussen of zelfs alles in 1 dag.

Moet ik de wandelapp gebruiken?
Ja, eigenlijk wel. Gebruik van de wandelapp maakt het wandelen op afstand mogelijk, is nodig voor uitleg en registratie van je routes en op gebruik van de app wordt je beloning gebaseerd.

Wat als ik geen smartphone heb?
Deelnemers die niet over een smartphone beschikken of liever ‘van papier’ lopen, krijgen de routes desgewenst gemaild. Zo maken we Buurkuier ook geschikt voor (met name) oudere deelnemers.

Hoe werkt de wandelapp?
Gebruik van de wandelapp is heel eenvoudig. Na inschrijving ontvang je een link naar een uitgebreide beschrijving hoe je de app installeert en hoe de app werkt.

Waar starten en eindigen de routes?
De adressen van de routes staan in de betreffende routekaart in de app, maar voor de volledigheid ook hieronder:

Grou – Zeilcentrum Grou – Pr. Wilhelminastraat 3 – 9001 KE Grou
Goutum – Dorpshuis “Ien en Mien”- Buorren 13a – 9084 BB Goutum
Zuidwest – Sportwijk Nijlân – Middelzeelaan 18a – 8931 AK Leeuwarden
Noordwest – Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem – Pieter Sipmawei 11 – 8915 DZ Leeuwarden
Centrum – Oldehoofsterkerkhof (bij de trap/tribune) – 8911 DH Leeuwarden
Noordoost – thv school/voetbalkooi – Groenesterpaad – Leeuwarden
Noord – thv Ludingawaard – Ludinga 12 – 8918 GX Leeuwarden
Stiens – thv Bibliotheek Stiens – Pyter Jurjensstrjitte 19 – 9051 BR Stiens

Let op: het is vanwege de Corona-maatregelen vooralsnog niet mogelijk gebruik te maken van faciliteiten bij start/finish of onderweg